sobota, 9. oktober 2010

Kako narediti svoj toplotni kuhalnik

Izoliran kuhalnik, senena škatla ( haybox ),  vroča škatla, toplotni kuhalnik, kuhanje brez ognja, – kakorkoli že imenujte, je odlično!

Zelo preprosto, vzameš veliko kartonasto škatlo, glede na izbrano posodo v kateri največ kuhate, in v katero bo šel 10 centimetrski stiropor. Vzemite meter in izmerite preden poiščete škatlo.

Prvo v stiroporu odrežeš z dolgim nožem dno, nato postaviš posodo na sredino. Sledile so stranice ob posodi in vrhnja izolacija, s katero bom pokril toplotni kuhalnik. Nato sem še čim bolj zapolnil okrog posode z dodatnim stiroporjem. In to je v bistvo to. Kot sem rekel, zelo preprosto.



Včasih se stiropor malo drobi ko se posoda vzame ven, zato se lahko notranjost obloži z aluminijasto folijo in pokrov obleče v blago jersey, s prišitim majhnim trakom ob strani, za lažje jemanje pokrova iz škatle.


Velika prednost je tudi ta, da jed ostane vroča še ure potem, ko smo jo dali v toplotni kuhalnik.  
Pa dober tek!


Soroden članek:
· Prihranite 75% energije in časa pri kuhanju

Ni komentarjev:

Objavite komentar